Chamber Jazz: Sebastian Spanache | Upamercado

21 martie 2024, ora 19:00

Centrul Multicultural al Universității Transilvania - Bd. Eroilor nr. 29, Rectorat

Următorul concert Chamber Jazz@Universitatea Transilvania îl are ca invitat pe pianistul Sebastian Spanache, care va prezenta la Centrul Multicultural albumul solo Upamercado. Uparmercado este rezultatul călătoriilor și experiențelor artistului din America Latină, unde a fost inspirat de bogatele tradiții muzicale și culturile vibrante ale regiunii - în care ritmurile vii ale sambei și bossa novei, melodiile melancolice ale boleroului și tangoului, aura improvizațională a liniilor „straight-ahead” și a vibrațiilor est-europene contopite cu o rafinată pricepere instrumentală oferă o experiență unică și captivantă de ascultare.
Sebastian Spanache a intrat în lumea jazzului ca elev al Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara, fondând apoi prima sa formaţie de jazz şi funk, cu care a concertat în România şi a câştigat o mulţime de premii la concursuri studenţeşti.
Odată cu deschiderea primei facultăţi de jazz şi pop din România, Facultatea de jazz şi pop „Richard Oschanitzky” din cadrul Universităţii Tibiscus, Sebastian Spanache a renunţat la Conservatorul de muzică clasică și şi-a îndreptat atenţia înspre compoziţie şi pian de jazz.
A condus grupul Sebastian Spanache Trio, cu numeroase apariţii pe scenele festivalurilor importante din România şi străinătate şi trei albume. Împreună cu trioul a obţinut premii importante precum Best Album - Sunete 2014 şi Trofeul „Johnny Raducanu” la Brăila, în 2013; precum şi Grupul Anului - Banat Jazz Awards 2017.
Spanache compune, de asemenea, muzică de film şi jocuri video, însoţite de recenzii importante pe site-urile de specialitate DownBeat, JayIsGames şi Gamespot, pentru care a câştigat premii în SUA şi Europa.
[Photo by Andrei Petcu]
Scheduled Chamber Jazz Concerte