Ion Dumitriu | Lucrul diafan

Perioada

29 februarie - 29 aprilie 2024

Între 29 februarie și 29 aprilie 2024, Centrul Multicultural prezintă expoziția de pictură și fotografie a artistului Ion Dumitriu, curatoriată de Mihnea Mircan și intitulată Lucrul diafan.
Expoziția este organizată la Brașov cu sprijinul Fundației Ion Dumitriu.

„Acest proiect aduce laolaltă picturi și fotografii, repere semnificative pentru practica artistului Ion Dumitriu în anii 70-90. Seria este factorul care ordonează acest proiect: acumularea peste timp a unor imagini dedicate acelorași motive este firul narativ al unei reflecții singulare despre copia și re-imaginarea realității, despre corespondențe între ce’ și ‘cum’ vedem, între cunoașterea unor obiecte, de care Ion Dumitriu se ocupă cu un interes aproape biografic, și capacitatea lor de a apărea, din nou, cu intensitatea unei interjecții.
Expoziția include segmente din câteva cicluri reprezentative, picturi în care Ion Dumitriu revine la motive peisagistice, unelte agricole, roade ale pământului, precum și la elementele de arhitectură rurală pentru care e îndeobște cunoscut. Mai toate aceste cicluri de lucrări își au originea în lucrul la Poiana Mărului, unde Ion Dumitriu a pictat în fiecare vară între 1971 și 1991, avându-i alături pe Horia Bernea, Teodor Moraru, Teodor Rusu, Șerban Epure și alți artiști.” – Mihnea Mircan

 

Vernisajul va avea loc pe  29 februarie, începând cu ora 18.00.

Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 14.00 și 20.00.

Intrarea este liberă.
from to
Scheduled Expoziții