Chamber Jazz: Sarah Murcia & Kamilya Jubran | YOQAL

26 aprilie 2024, ora 19:00

Centrul Multicultural al Universității Transilvania - Bd. Eroilor nr. 29, Rectorat

Sarah Murcia | contrabas
Kamilya Jubran | voce, oud
De peste 15 ani, cântăreața palestiniană Kamilya Jubran explorează alături de contrabasista de origine franceză Sarah Murcia felul în care propria cultură și tradiție muzicală relaționează cu creativitatea și spontaneitatea jazzului european.
Kamilya Jubran a descoperit muzica clasică arabă cu ajutorul tatălui ei, profesor de muzică și confecționer de instrumente tradiționale arabe. La 18 ani s-a mutat în Ierusalim, unde și-a continuat studiile și, în paralel, a început să cânte alături de trupa Sabreen. Împreună au înregistrat patru albume și au susținut numeroase concerte. În 2002 s-a mutat în Europa, iar în 2014 a pus bazele asociației Zamkana, o organizație nonprofit care susține proiecte artistice inovatoare, având ca principii de bază libertatea de expresie și laicitatea.
Sarah Murcia este considerată una dintre cele mai importante contrabasiste și compozitoare de jazz contemporan din Franța. A colaborat cu o serie impresionantă de muzicieni de jazz francezi și internaționali, precum Steve Coleman, Louis Sclavis, Magic Malik, Benoit Delbeq, Jen Shyu, Samuel Ber, Taylor Ho Bynum, Olivier Pi, Benjamin Moussay și mulți alții.
Pentru mai multe informații despre duo, vă invităm să urmați linkul de mai jos:
https://www.jmp.fr/en/artist/134-sarah-murcia-kamilya-jubran
Intrarea este liberă.
from to
Scheduled Chamber Jazz Concerte