Paula Modersohn-Becker şi colonia de artişti din Worpswede

Perioada

31 mai - 12 iulie 2024

Vineri, 31 mai 2024, ora 18, vă invităm la vernisajul expoziției Paula Modersohn-Becker şi colonia de artişti din Worpswede organizat de Centrul Cultural German Brașov în colaborare cu ifa - Institut für Auslandsbeziehungen și Centrul Multicultural al Universității Transilvania.
Expoziția reunește lucrări ale pictoriței germane Paula Modersohn-Becker (1876-1907) și ale artiștilor cu care a lucrat în mica localitate Worpswede de lângă Bremen.
Lucrările coloniei de artiști, din care făceau parte Otto Modersohn, Fritz Mackensen, Hans am Ende, Fritz Overbeck, Heinrich Vogeler și mai ales Paula Modersohn-Becker, simbolizează un moment de cotitură în istoria artei, când oamenii căutau cu nerăbdare noi forme de exprimare artistică.
Lucrările expuse reflectă relațiile strânse din cadrul coloniei de artiști din Worpswede, un loc pitoresc din nordul Germaniei, caracterizat de o geografie dificilă și de o climă neprietenoasă. Artiștii care au trăit și au lucrat împreună acolo au dezvoltat relații simbiotice, sprijinindu-se și încurajându-se reciproc.
Expoziția este organizată cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate  a Centrului Cultural German la Brașov și va putea fi vizitată în perioada 31 mai-12 iulie 2024, de luni până vineri, între orele 14 și 20, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania, bd Eroilor 29.
Expoziția Paula Modersohn-Becker şi colonia de artişti din Worpswede este realizată de ifa - Institut für Auslandsbeziehungen, în colaborare cu Centrul Cultural German Brașov și Centrul Multicultural al Universității Transilvania. Finanțatori: Goethe-Institut România.
from to
Scheduled ical Google outlook Expoziții