Orașe pentru toți. Orașe pentru secolul 21

Perioada

20 octombrie  2022

Centrul Multicultural al Universității Transilvania - Bd. Eroilor nr. 29, Rectorat

Orașe pentru toți. Orașe pentru secolul 21 este un eveniment organizat de Institutul Ceh în asociație cu Baza. Deschidem orașul și care îl are ca invitat pe arhitectul ceh Osamu Okamura, care va vorbi despre principiile, dar și detaliile unui oraș în care locuitorii participă și sunt luați cu adevărat în considerare.

„Orașul este o invenție umană fascinantă, care a devenit casa majorității locuitorilor planetei noastre. Dar cum înțelegem ceva atât de complex și, în același timp, fragil precum orașul? Cine planifică orașul și îi determină forma? Pot să construiesc ceea ce îmi place în oraș? Cine alimentează orașul cu energie? Ce se află sub oraș?”

Osamu Okamura va vorbi, de asemenea, despre cartea sa „A City for Everyone: A Beginner’s Guide to Urbanism”.

Osamu Okamura este arhitect, decan al Facultății de Arte și Arhitectură de la Universitatea Tehnică din Liberec și membru al Comitetului pentru Artă în Spații Publice al Consiliului Local din Praga. A fost membru al Comitetului pentru Dezvoltarea Urbanismului, Arhitecturii și Spațiilor Publice al Consiliului Districtului Praga 7 și a lucrat ca și curator al expoziției Shared Cities: Creative Momentum, și director de program al reSITE, un festival și o conferință internațională despre orașe mai locuibile.

 

Scheduled Conferințe Evenimente