12 fotografi de arhitectură din România

Perioada

23 iunie – 1 iulie 2021

După București și Cluj-Napoca, proiectul itinerant FAR | 12 Fotografi de arhitectură din România organizat de igloo revine în 2021 și călătorește la Brașov. Expoziția se desfășoară cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România, în perioada 23 iunie – 1 iulie.

Vernisajul va avea loc miercuri, 23 iunie, la ora 18:00, avându-i invitați pe: arh. Răzvan Dracea, președinte Filiala Teritorială OAR Braşov-Covasna-Harghita, Tatian Diaconu, CEO Nhood România, prof. dr. arh. Françoise Pamfil și arh. Adrian Ciocăzanu, director executiv și co-fondator igloo media.

Proiectul FAR surprinde creația a 12 fotografi de la noi și viziunea lor asupra arhitecturii și spațiului construit, propunând o incursiune generoasă în dimensiunea fotografiei arhitecturale, un domeniu emergent în peisajul cultural românesc și mai puțin cunoscut publicului nespecializat.

Fotografiile expuse redau complexitatea și sensul imaginii arhitecturale și ne ajută să-i înțelegem legitățile de alcătuire. Nu întâmplător, majoritatea fotografilor selectați sunt și arhitecți: Alexandru Crișan, Cosmin Dragomir, Vlad Eftenie, Laurian Ghinițoiu, Dacian Groza, Radu Malașincu, Andrei Mărgulescu, Ovidiu Micșa, Vlad Pătru, Ștefan Tuchilă, Arthur Țințu și Șerban Bonciocat.

Din programul FAR fac parte și 2 conferințe tematice:

  • Vineri, 25 iunie, ora 18:30: Vlad Pătru, arhitect și fotograf, susține conferința „Imagine (RO) – Imagine (EN). Cât vedem din arhitectură?”
  • Miercuri, 30 iunie, ora 18:30: Andrei Mărgulescu, asist. dr. arh. la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, va susține conferința „Certitudini, dileme și imagini”

Accesul la conferințe este liber, cu înscriere prealabilă pe adresa cultural@unitbv.ro.

Programul de vizitare a expoziției: marți-duminică: 12:00-18:00

O parte din fotografiile semnate de autorii de mai sus, dar și de alte nume cunoscute în domeniu, se pot regăsi și în paginile revistei igloo, la rubrica „Arhitectura în Obiectiv”, care dezvăluie și analizează activitatea și viziunea arhitecților-fotografi din România.

Expoziția readuce în atenția publicului și albumul FAR. 12 Fotografi de Arhitectură din România, apărut în 2018 în colecția igloobooks și care cuprinde un decupaj relevant din creația fotografilor amintiți, precum și interviuri ce întregesc profilul inconfundabil al fiecărui fotograf în parte. Albumul conține texte teoretice semnate de Augustin Ioan, Iosif Király și Dorin Ștefan, iar prefața îi aparține lui Françoise Pamfil.

Expoziția itinerantă FAR se articulează sub semnul deschiderii și se adresează în aceeași măsură publicului specialist (arhitecți, fotografi, profesori, cercetători, studenți, designeri și alți actanți din domeniile creative, artistice și tehnice) și audienței generale de toate vârstele.

Pentru mai multe informații, urmăriți pagina de Facebook igloo și pagina evenimentului.

_____________

FAR | 12 fotografi de arhitectură din România, Brașov

Un proiect IGLOO

Susținut de: Ordinul Arhitecților din România
Co-organizator: Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov
Sponsori: Coresi Shopping Resort, Agricin, Kanata, Creative Management
Parteneri instituționali: Filiala Teritorială OAR Braşov-Covasna-Harghita, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Muzeul Național al Țăranului Român, Universitatea Națională de Arte București
Parteneri media: The Institute, Arhitext, Designist, Fundația Calea Victoriei, Dizainar.ro, Cărturești
Plăcut de Radio Guerrilla

Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură.

______________

Vizitarea spațiului expozițional se va face cu respectarea normelor sanitare în vigoare, conform indicațiilor organizatorilor. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe durata vizitei cât și în cadrul evenimentelor. Este obligatorie respectarea distanței minime de 1,5 m între persoanele care nu fac parte din același grup.

Scheduled Expoziții