KineDok

29 septembrie -27 octombrie 2021

KineDok

Ediția a VII-a, Brașov

 

29 septembrie -27octombrie 2021, ora 18:00

 

KineDok powered by One World Romania revine la Brașov pentru al șaptelea an consecutiv, fiind pentru a patra oară găzduit de Centrul Multicultural al Universității Transilvania. În fiecare seară de miercuri, începând cu data de 29 septembrie și până în 27octombrie, vom proiecta cinci dintre cele mai interesante documentare din Europa Centrală şi de Est. Proiecțiile vor fi urmate de câte o dezbatere între public și un invitat specialist în tema filmului vizionat, iar intrarea este liberă.

 

PROGRAM

 

29.09 PROFU’

Regia: Alex Brendea, România,2019, 82 minute

Profu’ este un portret intim, autentic și plin de umor al unui profesor neconvențional și carismatic, de matematică, din Bistrița, care își dă demisia din învățământ și deschide o școală de meditații în micul său apartament de bloc. De-a lungul unui an academic, îi urmărim efortul de a retrezi dragostea de învățătură în elevi, schimbându-le astfel viețile odată pentru totdeauna.

Filmul a primit Premiul pentru Cel mai bun film documentar din Europa Centrală și de Est la secțiunea Între mări a Festivalului Internațional de Film Documentar Jihlava.

Trailer: Profu' - Trailer - YouTube

 

6.10 KIRUNA - A BRAND NEW WORLD / KIRUNA - O LUME COMPLET NOUĂ

Regia: Greta Stocklassa, Republica Cehă, 2019, 87 minute

Localizat deasupra cercului polar, orașul minier suedez Kiruna a fost construit pe un mare depozit de minereu de fier și a adus un venit însemnat guvernului suedez. Cu toate acestea, din cauza mineritului, orașul a început să decadă, iar pentru a salva industria, consiliul municipal și compania minieră LKAB au decis să mute orașul și cetățenii lui la 3 kilometri spre est. Astfel, orașul a transformat un potențial dezastru într-o mare oportunitate. Noul oraș Kiruna va fi o societate cu mult mai progresivă și mai bună în viitor. Se poate însă să proiectezi o lume ideală? În decorul unui oraș în mutare, cetățenii din noul oraș Kiruna se confruntă cu propriile frământări.

Trailer:Kiruna - A Brand New World - Trailer [ov st en] - Cineuropa

 

13.10 SOLO/ SOLO

Regia: Artemio Benki, Republica Cehă 2019, 84 min

Martín Perano este un pianist și compozitor argentinian tânăr, virtuoz, a cărui viață a fost întoarsă pe dos de o boală mintală. Acesta a petrecut ultimii ani în cel mai mare spital psihiatric din America de Sus, El Borda, în Buenos Aires. După externare, Martín s-a întors în casa aproape goală a părinților săi, unde cea mai mare îngrijorare este să învețe să trăiasă liber și să se întoarcă la pian, la care a cântat zilnic la institut. Regizorul observă răbdător întoarcerea lui Martín; în interviurile cu cei dragi, află mai multe despre trecutul lui, abordând liric viața interioară a unei persoane obsedate de creație, capabilă de a-și găsi puterea în hipersensibilitate. „Ceilalți pacienți stăteau în liniște, ascultând această sonată curioasă a degetelor care loveau masa. După câteva minute, Martín încheia. Emoții puternice se puteau citi în ochii audienței de parcă ar fi ascultat muzică adevărată.” A. Benki

Trailer: SOLO by Artemio Benki - Trailer - YouTube

 

20.10 THE MAGIC LIFE OF V / VIAȚA MAGICĂ A LUI V

Regia: Tonislav Hristov, Finlanda/ Danemarca / Bulgaria, 2019, 87 minute

Un documentar creativ despre o tânără care folosește magia metodei LARP – Live Action Role Play  pentru a face față problemelor familiei sale. Bântuită de traumele din copilărie, încearcă să-l ajute pe fratele ei bolnav mintal să devină mai independent, prin jocul de rol. În timp ce îl călăuzește pe fratele său prin lumea rolurilor și identităților multiple, a vrăjitoarelor și vrăjitorilor și a cavalerilor medievali, ea găsește curajul de a înfrunta demonii propriului trecut, și anume pe tatăl lor abuziv.

Trailer: The Magic Life of V | Trailer | BELDOCS 2020 - YouTube

 

27.10 ZIUA FEMEII / WOMEN’S DAY

Regia: Dolya Gavanski, Marea Britanie/ Germania/ Rusia/ Bulgaria, 2019, 85 min

Apelând la o documentare extensivă, la un material de arhivă rar și remarcabil și la oameni fascinanți, „Ziua femeii” se concentrează pe femei cu un trecut și cu împliniri variate. În discuțiile intime cu regizoarea Dolya Gavanski, acestea își dezvăluie gândurile personale, temerile și sentimentele. Women’s Day explorează, printre altele, supraviețuirea asediului Leningradului la temperaturi sub zero grade; provocarea pe care o constituie sexul în apartamente comunale; contrabanda cu literatură interzisă; zborul în spațiu, redenumirea unui soț și realizarea piruetei perfecte în baletul sovietic. Să nu mai menționăm complexitatea politică și culturală a arderii voalurilor.

Trailer:Official Trailer (imdb.com)

 

Toate filmele străine vor avea subtitrate în limba română.

Intrarea este liberă.

 

 

 

from to
Scheduled Alte evenimente Conferințe