UNILTED – Expoziţie NOIMA&V8

Perioada

28 octombrie - 20 noiembrie 2016

Descriere

UNILTED este o expoziţie de artă contemporană realizată de grupurile V8 (Franziska Degendorfer, Alexander Frohberg, Michael Grudziecki, Daniel Wogenstein) din Karlsruhe, Germania, şi NOIMA (Sorin Scurtulescu, Andrei Rosetti, Dan Gherman, Cosmin Frunteş) din România.

Expoziția se va deschide vineri, 28 octombrie 2016, de la ora 19, și va putea fi vizitată până în 20 noiembrie.

„Noima si V8 au colaborat pentru prima oară în 2015 în Projektraum Donau, un cadru care a conectat platforme de artă contemporană din țările dunărene. După mai multe întâlniri, algoritmul proiectului a pus cele două grupări în situația de a realiza prima expoziție împreună în Viena, gazde fiind colegii de la Friday Exit, platforma ce funcționează în capitala Austriei. Primele discuţii despre felul cum poate să se nască un schimb real, nu doar o conlucrare formală, au fost purtate in Pećs.

Aici a apărut pentru prima dată şi jocul de cuvinte untitled + united = unilted. Am decis împreună sa pornim totul sub forma unui joc de selecţie încrucisată. V8 avea sa aleagă lucrările expuse de Noima şi reciproc. Apoi, în spatiul Friday Exit, am decis împreună cum articulăm cele doua selecţii între ele şi în relaţie cu spaţiul.

Pasul următor s-a petrecut săptamâna aceasta. V8 si Noima au răspuns invitaţiei pictorului Cosmin Fruntes de a veni pentru o săptamână la Şirnea în preajma sărbatorii focului lui Sumedru. Cele două grupări au locuit împreună, au stat la aceeaşi masă, s-au documentat împreună, au împărtaşit căldura şi lumina focului de la poalele muntelui. Au urmat momente de lucru intens împreună. Casa a devenit un studio comun. Rodul acestor întâlniri este expoziţia găzduită de spaţiul generos al Centrului Multicultural al Universităţii Transilvania din Brasov, compusă din preocupări personale de „acasă” și lucrări rezultate din comensualitatea de la Șirnea. 

Tot la Șirnea s-au format semințe de gând ale unor lucrări colective. Sunt așadar multe premise ca întâlnirea dintre V8 si Noima să nu se încheie aici și să nu se rezume la bifarea birocratic-formală a unor etape de proiect oarecare, ci să devină o platforma reală de creativitate, fapt ce dă seama despre reușita proiectului care a generat aceste întâlniri, despre rigoarea celor două grupări.”

NOIMA

www.viktoria8.de

www.noima.ro

 

 

 

from to
Scheduled Expoziții

One thought on “UNILTED – Expoziţie NOIMA&V8

Comments are closed.