Post-Oil City. Istoria viitorului orașului

Perioada

21 octombrie - 9 decembrie 2016

Descriere

Expoziție deschisă la parterul Aulei S. T. Chiriacescu a Universității Transilvania din Brașov (Str. Iuliu Maniu 41A). 

„Astăzi mai mult de jumătate din populaţia globului trăieşte în oraşe. Ar trebui ca propunerile de soluţii pentru urmările schimbărilor climatice şi epuizarea previzibilă a combustibililor fosili să înceapă tocmai de la problemele urbane. Expoziţia şi catalogul acesteia prezintă proiecte novatoare din Asia, Africa şi America, ce reflectă preocupări actuale și propun răspunsuri la întrebări precum: cum se schimbă oraşul prin tranziţia de la energiile fosile la cele regenerabile? Ce efecte au energiile regenerabile asupra sistemului urban, asupra politicii de sustenabilitate şi mobilitate?

Deşi proiectele prezentate în expoziţie diferă prin metodele şi aria lor de acoperire, ele au totuşi ceva fundamental în comun: ilustrează o combinaţie exemplară de ficţiuni, inovaţii şi flexibilitate a gândirii, de care avem urgentă nevoie pentru a ne reorganiza oraşele şi planeta în vederea unui viitor durabil.”

O expoziţie a Institutului pentru Relaţii Externe (ifa), Stuttgart/ DE - www.ifa.de

În cooperare cu ARCH+, revistă pentru arhitectură şi urbanism, Berlin - www.archplus.net

Organizatori locali: Institutul Goethe, Centrul Cultural German, Universitatea Transilvania din Brașov (Centrul Multicultural)

INTRAREA LIBERĂ

Program de vizitare: L – S, 11:00 – 18:00

from to
Scheduled Expoziții

One thought on “Post-Oil City. Istoria viitorului orașului

Comments are closed.