Michael Acker & Albert Tajti – Patience

Vineri, 15 februarie 2019, ora 19:00

Centrul Multicultural al Universității Transilvania - Bd. Eroilor nr. 29, Rectorat

Michael Acker – bas electric și fx
Albert Tajti – pian

Patience este o colecție de lucrări originale, standarde de jazz și song-uri internaționale în descrierea lui Albert Tajti și a lui Michael Acker.
Albert Tajti și Michael Acker lucrează împreună din anul 2011 și colaborează de atunci în numeroase proiecte cu cei mai cunoscuți artiști de pe scena muzicii de jazz din România și nu numai. Duo-ul lor se caracterizează printr-o compatibilitate artistică remarcabilă, născută din prietenie, respect și sute de ore petrecute împreună compunând, concepând aranjamente pentru diverse formule instrumentale și împărțind scena și viața artistică în nenumărate evenimente. Patience reprezintă suma compozițiilor personale ale celor doi muzicieni și a celor mai alese standarde pe care și-au lăsat amprenta, surprinzând totodată pasiunea acestora pentru inovație și improvizație.

Născut în 1989 la Brașov, Michael Acker a avut ocazia să crească într-un mediu muzical, ca membru al ansamblului vocal-instrumental Canzonetta, înființat și condus de mama sa, Ingeborg Acker. Cunoștințele de bază însușite în acest ansamblu i-au permis să-și continue studiile muzicale cu profesorii Dan Pavelescu și Gheorghe Petrovan, urmând apoi cursurile secției de Jazz a Universității Naționale de Muzică București sub îndrumarea lui Mircea Tiberian.
De-a lungul carierei sale, a colaborat cu muzicieni consacrați din țară si din afara ei precum Mircea Tiberian, Nicolas Simon, Owen Hart Jr. (SUA), John Betsch (SUA), Tony Miceli (USA), Istvan Gyarfas (Ungaria), Mathias Jardim (Brazilia), Ellie Wright (Austria) sau Eamon Dilworth (Australia), a participat la majoritatea festivalurilor importante din țară și este considerat unul dintre basiștii de referință din România.

Albert Tajti este unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz din Romania. Este originar din Patra Neamț, a absolvit secția de Compoziție Muzicală din cadrul Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj și din anul 2011 locuiește în București, unde a colaborat cu unii dintre cei mai cunoscuți muzicieni de jazz din Romania.

Scheduled Chamber Jazz Concerte