Monotremu – Totul nu e în regulă

Perioada

15 iunie - 4 iulie 2016

Descriere

„Un mesaj motivațional în ton cu (dez)ordinea lucrurilor, un obiect potrivit pentru a lumina mantra zilnică în care vrem de la viață totul sau nimic. E o expresie spusă de fiul nostru, pe un ton optimist, menit să ne liniștească“.
Monotremu

„Duo-ul artistic Monotremu s-a format în Timișoara și este stabilit la Târgu Mureș. Acțiunile lor artistice sunt inspirate de o sensibilitate socială, iar practica lor artistică e caracterizată de un ton critic, o abordare conceptuală, umor și un sens al esenței.  Faptul că nu este vorba de un singur artist, ci de un grup, le oferă mobilitate, energie pentru gesturile lor și, nu în ultimul rând, îi face mai puțin vulnerabili. Poziția lor nu este critica unui singur individ la adresa comunității (mai ușor de refuzat de către opinia publică), ci vocea lor este vocea unei comunități. E ca și când însăși spiritul epocii sau societatea s-ar manifesta în mod (auto)critic.”
Kata Ungvári-Zrínyi

Monotremu a expus la Chioșc/Oberliht Chișinău, Magma Sfântu Gheorghe, Salonul de Proiecte București, B5 Studio Târgu Mureș, Tranzit București, Salon Video Iași, MNAC București, Galeria Plan B Cluj, HAU Berlin, Kunsthalle Winthertur, precum și pe străzile orașelor Timișoara, Caransebeș, Târgu Mureș și Zurich.

 

from to
Scheduled RAFT