Meta – Gabriel Stoian

Perioada

26 iunie- 10 iulie 2017

Descriere

-Un mod de a trata imaginea de sine.

Meta este un prefix grecesc comun care înseamnă "dincolo", care adesea poartă un înţeles de auto-referinţă. În acest proiect, Meta este un nume recent ce denumeşte figura lui Adam în contemporaneitate, primul om născut în epoca post-internet. Universul virtual din care Meta provine este o lume a internetului încărcată cu imagini tulburătoare, violente, erotice şi uneori frumoase.

Într-o epocă a tulburărilor de hiperactivitate şi a deficitului de atenţie, există o mare provocare în a găsi modalităţi de reprezentare, se pare că acum mai mult că niciodată avem de-a face cu îndoieli existenţiale. Ca un utilizator obsesiv al internetului, tipul de utilizator ce caută şi iar caută, până când nu mai este nici o pagină, niciun rezultat de căutare nevăzut, am descoperit forma de reprezentare perfect ambiguă a figurii renaşterii timpurilor noastre şi am numit-o Meta. 

Lucrarea este o înfăţişare a unui om a cărui prezenţă este evidentă şi absentă în acelaşi timp, esenţa unei existente nedeterminate. Formatul redus de 40x40 ilustrează conceptul în variata de studiu pregătitor pentru o lucare amplă de mari dimensiuni ce va fi expusă în toamna anului 2017 în Frankfurt în cadrul expoziţiei de grup intitulată Apokalypsen sea Reales.
Gabriel Stoian, 2017.

Bio
Absolvent al programului de studii doctorale în cadrul Universităţii de Artă şi Design, Cluj Napoca în anul 2014, Gabriel Stoian debutează ca artist emergent în acelaşi an. 
Prima expoziţie personală are loc în Bucureşti la ALERT studio (White Code), după care urmează o serie numeroasă de participări pe scena de artă locală dar şi internaţională printre care: Vienna Art Fair ALERT Studio, Viena, 2014; Bucharest Biennale – Bienala Internaţională De Artă Contemporană Bucureşti, 2014; Lateral ArtSpace, Fabrica de Pensule, Cluj-Napoca 2015; Multimedia Center for Visual Arts, Bucureşti 2015; expoziţie de grup, Melkweg Expo Center, Amsterdam, Olanda 2015; Videozoom:România, expoziţie de grup, Museo di Roma în Trastevere Roma, 2015; Supermarket Art Fair – Lateral ArtSpace, Stockholm, Suedia 2015, etc.
În prezent Gabriel Stoian trăieşte şi lucrează în Frankfurt şi Bucureşti având o activitate interdisciplinară bazată pe experiment şi cercetare personală în domeniul artelor vizuale.

from to
Scheduled RAFT