Dublă lansare de carte – Lea Rasovszky și Adrian Preda

26 aprilie 2017, ora 19:00

„Dig the Inbetween”, cartea Leei Rasovszky, este o incursiune printre capetele hipnotice ale personajelor care revin constant în universul vizual al artistei. Cartea este o expoziție pe hârtie, curatoriată de Diana Marincu și concepută grafic de Larisa Sitar.

De cealaltă parte, lucrările lui Adrian Preda incluse în albumul „WEYD-” sunt dispuse secvențial de artist și, alături de descrierea Valentinei Iancu, formează o monografie care marchează fiecare etapă a parcursului său artistic.

Volumele publicate anul trecut la editura Vellant cu sprijinul AFCN reunesc lucrări recente, prezentate (sau nu) în diferite expoziții din ultimii ani.

Bucureșteni, absolvenți ai Unarte, Lea Rasovszky și Adrian Preda s-au intersectat de nenumărate ori în proiecte artistice (cercetări, rezidențe, expoziții), aflându-se deseori în aceleași cercuri creative. Amândoi abordează același stil dinamic de alternanță în colaborările expoziționale cu galerii sau spații alternative, fiind nume foarte prezente pe scena contemporană românească. În anii trecuți au făcut parte din nucleul unui grup de lucru pluridisciplinar, bazat pe schimbul conceptual și vizual, pe care cei doi îl consideră definitoriu pentru generația și pentru viziunea lor.

Scheduled Conferințe