Brașovul literar

Perioada

19-20 octombrie 2023

Brașovul literar  este un proiect prin care se urmărește arhivarea și valorizarea memoriei culturale brașovene.

Joi și vineri, 19 și 20 octombrie, a doua ediție a proiectului Brașovul literar prezintă la Centrul Multicultural revista cu același titlu și patru documentare avându-i în prim-plan pe unii dintre scriitorii cei mai importanți ai școlii de literatură de la Brașov, Andrei Bodiu, Ștefania Mihalache și Romulus Bucur, respectivi revista Interval. De asemenea, publicul prezent va primi gratuit ziarul Brașovul literar, în limita stocului disponibil.

Programul evenimentelor:

19 octombrie, ora 11: Conferință Adrian Lăcătuș, lansarea ediției a doua a ziarului Brașovul literar
19 octombrie, ora 11.30: proiecția documentarului Revista Interval
19 octombrie, ora 12.45: proiecția documentarului Scene dominante – Ștefania Mihalache
19 octombrie, ora 13.45: proiecția documentarului Arta războiului – Romulus Bucur

20 octombrie, ora 16.00: proiecția documentarului Pe viață și pe moarte – Andrei Bodiu

Brașovul literar este un proiect al editurii Casa de Pariuri Literare, organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere și Centrul Multicultural ale Universității Transilvania, prin care se urmărește valorizarea memoriei culturale brașovene.
Instituții partenere: Facultatea de Litere a Universității Transilvania și Centrul Multicultural al Universității Transilvania

Proiectul „Brașovul literar – episod pilot” este produs de Editura Casa de Pariuri Literare și co-finanțat de Primăria Municipiului Brașov. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Primăriei Municipiului Brașov. Primăria Municipiului Brașov nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

from to
Scheduled Alte evenimente Evenimente