Brâncuși după/peste/fără Brâncuși

Perioada

14 decembrie 2023-20 ianuarie 2024

Brâncuși după/peste/fără Brâncuși este o expoziție despre Brâncuși în imaginația populară contemporană creată de artistul și curatorul Dan Perjovschi.
„Nu știu cum a început totul…. Poate cînd în Beijing, în 2010, în complexul de blocuri unde locuiam am dat de o fântână arteziană cu palmieri și vreo șase săruturi de Brâncuși. În piatră. Cioplite la marele fix. Sau poate de la Roxana Marcoci, curatoarea de origine română de la MoMA New York, care prin anii 2000 studia influența lui Brâncuși la noua generație de sculptori americani… cine mai știe?
Cert este că m-am trezit făcînd, adunînd și primind imagini direct de la prieteni sau luate de pe internet cu enorma influență a lui Brâncuși în lumea contemporană. Lumea elitei, lumea poporului, în modă, design, arhitectură, piață, grădină de la bloc etc.
De la Mahala la Penthouse….
Un iarmaroc de idei, imagini, interpretări sau neînțelegeri, populisme, globalisme și naționalisme. Brâncuși în bronz, plastic, zăpadă, argint sau în colivă…
Zeci și zeci de imagini….
Nu te duce mintea și se sparie gândul. Nebunia nebuniilor.
Noi. Brâncuși.” Dan Perjovschi, 2023
La vernisaj au participat Dan Perjovschi, Ovidiu Șandor (președintele Art Encounters), George Roșu (artist/fondatorul galeriei RAFT) și Adrian Lăcătuș (directorul Centrului Multicultural).
Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 14.00 și 20.00, cu excepția perioadei 25 decembrie 2023-7 ianuarie 2024.
from to
Scheduled Expoziții