Lansare Virgil Nemoianu

13 octombrie 2016, ora 14:00

Facultatea de Litere a Universității Transilvania și Editura Spandugino vă invită la lansarea a trei volume din seria de autor Virgil Nemoianu: România și liberalismele ei, Tradiție și libertate, respectiv Surâsul abundenței. Cunoaștere lirică și modele ideologice la Ștefan Augustin Doinaș.

Virgil Nemoianu este unul din cei mai importanți teoreticieni, critici literari si filosofi ai culturii contemporane. Este specialist în literatură engleză si teoria literaturii, dar operele sale subîntind domenii și problematici dintre cele mai variate, precum literatura română, literatura engleză și cea americană, romantismul european, raportul literaturii cu celelalte arte și cu știința, relația dintre artă si societate, postmodernismul, importanța religiei si a tradiției, natura si destinul canonului cultural ș.a.

În prezent este profesor la Catholic University of America. A mai predat la Universități din Londra, Cambridge, Amsterdam, Cincinnati si Berkeley și a susținut conferințe în peste 50 de universități din Europa și America de Nord. În prezent, este vicepreședinte al Asociației Internaționale de Literatură Comparată și membru în Biroul Executiv al Asociației Criticilor si Cercetătorilor Literari din SUA.

Alături de autor, la eveniment vor participa conf. Adrian Lăcătuș, prof. Rodica Ilie și conf. Adrian Lesenciuc.

 

Scheduled Conferințe

One thought on “Lansare Virgil Nemoianu

Comments are closed.