Subtle songs – Sanem Kalfa şi George Dumitriu

Când?

3 Iunie 2016, ora 19:00

Descriere

Sanem Kalfa (Turcia/Olanda) - vocal, loops
George Dumitriu (România/Olanda) - chitară, violă, laptop

Câștigătoare a ediției 44 a prestigiosului Concurs Vocal Internațional de Jazz de la Montreaux, cântăreața Sanem Kalfa găsește un limbaj propriu în improvizație, păstrând o amprentă puternică a muzicii tradiționale natale turcești. Colaborarea sa cu chitaristul și compozitorul român George Dumitriu începe în Olanda și are o durată de peste 9 ani. Cei doi au experimentat cu diverse genuri muzicale, de la muzica tradițională turcească și jazz până la improvizații free. Experiența aceasta i-a adus la o muzică foarte personală, caracterizată de melodicitate orientală, dinamică largă, momente explozive, armonie complexă, lirism, contraste extreme.
Cei doi au lansat discul Nehir (A.K.Music) în România (2015) și lucrează în prezent la un disc în colaborare cu celebrul cvartet de coarde olandez Zapp4.

This was contemporary music making of the highest order, with the stunning vocals of Sanem Kalfa finessing their already intoxicating brew with a beguiling approach that found common ground between plaintive folk and excitable jazz harmonies. (Jazzwise Magazine, England)

..a fine, and, for many new sound in music
(Jazznyttred, Norway)

from to
Scheduled Concerte