Pictură și instalație la Amural [A4] Festival Vizual

Perioada

23 august - 23 septembrie 2018

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 24 iunie, la ora 18:00.

Pictorul acestei ediții, Ion Văcăreanu, este brașovean, participant la numeroase expoziții și evenimente în România, Germania, Austria și Serbia. 
Stilul său poate fi încadrat în noul val românesc de pictură, într-un fel de expresionism pop. Sau nu. Pentru că astfel de delimitări nu își mai au rostul în ziua de azi.
Arta sa e o sintetizare de oameni încastrați social, mâncați de timp și rupți de realitate. De aceea, artistul transpune setul acesta de compartimentări în maniera colajului, în tonuri neutre și cu accente animaliere, făcănd trimitere la latura instinctuală și primară a omului.
Intenția artistului este ca munca lui să fie privită drept o asumare a simplității firii umane și a identității aparent pierdute într-un contemporan obscur și difuz. De aceea nu vom avea în expoziție numai un pictor, ci și un jurnalist al culorilor și tablourilor sociale.

Martin Balint face instalații. Spune povești interactive al căror curs îl stabilești împreună în final chiar tu.
A absolvit Academia de Artă din Veneţia fiind specializat în noi tehnologii în artă și istoria artei contemporane. Are în portofoliu expoziții internaționale precum Bienala Europeană de Artă Contemporană Manifesta, Bienala de Artă din Veneția, Miniartextil în Paris și Como sau Crossbreeds în Viena. La #AMURAL #A4 va veni cu BLO500 or How to Shape Undisclosed Identities.

Alina Marinescu a absolvit UnArte București și este artist vizual. E alături de Amural de la prima ediție.
Prin demersul ei artistic explorează efectele relațiilor interumane și universul în care acestea se desfășoară. 
Este atrasă de tot ce este viu, dar și de lucrurile banale și viața lor interioară. 
Arta este un instrument de autocunoaștere prin care reușește să-și explice și să înțeleagă lumea în care trăiește. 
Îi place să experimenteze cu tehnici mixte, adăugând la întregul proces frânturi din propriul univers. Alina este preocupată în special de ilustrație, această înclinație fiind vizibilă chiar și în lucrările sale de sculptură.

Pentru #AMURAL #A4 a pregătit o selecție de sculpturi din hârtie (papier mache) din seriile Out of Love și Insight.

Expozițiile vor putea fi vizitate la Centrul Multicultural între 23 august și 23 septembrie.

Scheduled Expoziții