Petruț Călinescu – Despre fotografie

25 martie 2017, ora 18:00

Discuție și proiecție de fotografii cu Petruț Călinescu, pornind de la trei dintre proiectele sale, Black Sea Stories, Mândrie și Beton și Periferia B.

Black Sea Stories (http://www.petrut-calinescu.com/Black-Sea-stories/1) a început în 2010 și este în curs de desfășurare, Petruț Călinescu continuând să documenteze efectele turismului în masă, singur sau alături de partenerii de la www.theblacksea.eu.

Periferia B (http://periferiab.ro/): „Culegem poveștile periferiei Bucureștiului și ale oamenilor ei – ale celor care, locuind aici, vor să se apropie sau, din contra, să se depărteze de oraș. Ne interesează acest spațiu fluid, aparent fără reguli, un no man’s land într-o continuă mobiliate, ce migrează spre exterior o dată cu dezvoltarea orașului. Locuim și noi la periferie și suntem cuceriți de eternul farmec al Bucureștilor: al contradicțiilor, al dezordinii, al neprevăzutului și al capacității de a surprinde mereu.”

Mândrie și beton (http://www.petrut-calinescu.com/Pride-and-Concrete/1) este un proiect inițiat în 2010 cu sprijinul Fundației World Press Photo și al lui Robert Bosch. La finalul a patru ani de documentare și al mai multe burse de creație, proiectul s-a concretizat într-un album tipărit, un site de internet și o expoziție itinerantă. Lucrările au fost expuse în București, Cluj, Negrești, Berlin și Londra.    

Petruț Călinescu a realizat reportaje pentru „Sunday Times Magazine”, „Business Week”, „The New Statesman”, „6 Mois”, „New York Times”, „Vice international”, „As Magazine”, „Esquire” și „Southern Weekly Metropolis”. 

 Un eveniment marca APPARATUS. 

 

Scheduled Conferințe