Petruț Călinescu – Despre fotografie

25 martie 2017, ora 18:00

Discuție și proiecție de fotografii cu Petruț Călinescu, pornind de la trei dintre proiectele sale, Black Sea Stories, Mândrie și Beton și Periferia B.

Black Sea Stories (http://www.petrut-calinescu.com/Black-Sea-stories/1) a început în 2010 și este în curs de desfășurare, Petruț Călinescu continuând să documenteze efectele turismului în masă, singur sau alături de partenerii de la www.theblacksea.eu.

Periferia B (http://periferiab.ro/): „Culegem poveștile periferiei Bucureștiului și ale oamenilor ei – ale celor care, locuind aici, vor să se apropie sau, din contra, să se depărteze de oraș. Ne interesează acest spațiu fluid, aparent fără reguli, un no man’s land într-o continuă mobiliate, ce migrează spre exterior o dată cu dezvoltarea orașului. Locuim și noi la periferie și suntem cuceriți de eternul farmec al Bucureștilor: al contradicțiilor, al dezordinii, al neprevăzutului și al capacității de a surprinde mereu.”

Mândrie și beton (http://www.petrut-calinescu.com/Pride-and-Concrete/1) este un proiect inițiat în 2010 cu sprijinul Fundației World Press Photo și al lui Robert Bosch. La finalul a patru ani de documentare și al mai multe burse de creație, proiectul s-a concretizat într-un album tipărit, un site de internet și o expoziție itinerantă. Lucrările au fost expuse în București, Cluj, Negrești, Berlin și Londra.    

Petruț Călinescu a realizat reportaje pentru „Sunday Times Magazine”, „Business Week”, „The New Statesman”, „6 Mois”, „New York Times”, „Vice international”, „As Magazine”, „Esquire” și „Southern Weekly Metropolis”. 

 Un eveniment marca APPARATUS. 

 

Conferințe