Jerome Sabbagh & Danny Grissett duet

Miercuri, 21 decembrie 2022, ora 19:00

Centrul Multicultural al Universității Transilvania - Bd. Eroilor nr. 29, Rectorat

Chamber Jazz la Universitatea Transilvania prezintă

 

Jerome Sabbagh & Danny Grissett duet

Jerome Sabbagh | saxofon

Danny Grissett | pian

 

Stabiliți în New York, saxofonistul Jerome Sabbagh și pianistul Danny Grissett cântă împreună din 2012. Un anumit mod de înțelegere și raportare la tradiție, o înclinație spre lirism, dar și preferința pentru un anumit sound sunt doar câteva dintre lucrurile care i-au adus împreună. Având în spate 10 ani de colaborare, cei doi sunt interesați în continuare să exploreze posibilitățile care se nasc în cadrul intim pe care îl presupune duetul.

Saxofonist și compozitor, Jerome Sabbagh s-a născut la Paris în 1973  și trăiește la New York din 1995. Este unul dintre ultimii saxofoniști care au avut șansa să cânte cu Paul Motian. În 2011, după un concert susținut împreună, legendarul toboșar l-a invitat pentru o săptămână la Village Vanguard, unde a cântat cu New Trio (alături de Paul Motian și Ben Monder).

Un compozitor prolific, deschis la nou, precum și un muzician cu rădăcini puternice în tradiția jazzului, Jerome Sabbagh a condus, în ultimii ani, mai multe trupe. Cvartetul cu care a cântat timp de 10 ani (alături de Ben Monder, Joe Martin și Ted Poor) a lansat trei albume aclamate de critici, printre care „The Turn” (Sunnyside Records) a fost considerat una dintre cele mai bune apariții ale anului 2014 de către Boston Globe, L.A. Times și DownBeat. Jerome Sabbagh a cântat alături de Victor Lewis, Bill Stewart, Greg Hutchinson, Billy Drummond, Eliot Zigmund, Andrew Cyrille, Damion Reid, Reggie Workman, Matt Penman, Joe Sanders, Lage Lund, Guillermo Klein, Mike Moreno, Laurent Coq și Jean-Michel Pilc. De asemenea, a participat la unele dintre cele mai cunoscute festivaluri din lume, cum ar fi cele din Newport, San Francisco, Paris, Tokyo și Medellin.

Originar din Los Angeles, California, pianistul și compozitorul Danny Grissett este o voce importantă a scenei newyorkeze. După ce s-a mutat la New York în 2003, Grissett a devenit rapid prima opțiune pentru foarte mulți artiști renumiți precum Vincent Herring, Nicholas Payton, Vanessa Rubin, Louis Hayes, Steve Wilson, Buster Williams, Benny Golson și Jeremy Pelt. În ultimii zece ani, a făcut parte din cvintetul lui Tom Harrell. În 2006, Grissett a scos primul album cu propriul trio, „Promise”, la casa de discuri Criss Cross Jazz, un debut apreciat de Allmusic.com ca fiind de departe unul dintre cele mai bune debuturi ale anului 2006. Grissett continuă să participe la festivaluri de jazz și să cânte în cluburi din toată lumea. Ultimul lui album, „Remembrance”, a apărut la casa  de discuri Savant în 2017,  DownBeat acordându-i  4 stele din 5.

Intrarea este liberă.

Pentru rezervări, vă rugăm să ne trimiteți un mesaj la cultural@unitbv.ro

 

 

Scheduled Chamber Jazz Concerte