Freedom Duo | Dan Tepfer & Leon Parker

Joi, 31 octombrie 2019, ora 19:00

Centrul Multicultural al Universității Transilvania - Bd. Eroilor nr. 29, Rectorat

Dan Tepfer – Pian
Leon Parker – Percuție

În deschiderea celei de-a patra stagiuni, Chamber Jazz@Universitatea Transilvania prezintă două personalități unice ale jazzului, într-un duet excepțional.
Dan Tepfer este unul dintre pianiștii ale căror nume par să fie pe buzele tuturor. Dobândind celebritatea în urma colaborării cu Lee Konitz, Dan Tepfer continuă să exceleze în arta improvizației, iar apetitul lui pentru inovație nu cunoaște limite. Aventuroasă și elegantă, muzica lui, care îmbină jazzul și muzica clasică, este rezultatul unei intuiții fără cusur combinate cu o creativitate deosebită, descriind un nou manifest personal în fiecare etapă din cariera muzicianului.

Leon Parker: un cinel, un premier, o tobă mare, niciun tomtom sau doar unul, niciun fus-cinel și, în spatele lor, în toată maiestatea sa voioasă, cel mai interesant baterist al momentului. Leon Parker este un artist conceptual, care încearcă să extragă seva de sub scoarța tobelor și preferă să găsească vibrația în ritm, în loc să se mulțumească cu a fi un simplu baterist.

Subside concert,Paris: https://www.youtube.com/watch?v=jjjl87RIJh4&t=1191s

Atelier de la Main d’Or https://youtu.be/0TyEvr6cQ_8

Scheduled Chamber Jazz Concerte