Elevation – Songs from afar

Vineri, 7 Octombrie 2016, ora 20.00

Centrul Multicultural al Universității Transilvania - Bdul Eroilor nr. 29, Rectorat

Concertul Elevation-"Songs from afar" marchează deschiderea seriei Chamber Jazz@Universitatea Transilvania, un program de concerte curatoriat de Lucian Ban și care va prezenta publicului brașovean nume de prim rang ale jazzului mondial. 

Quartetul Elevation este format din Lucian Ban - pian (Ro/SUA), Abraham Burton - saxofon (SUA),
John Hebert - contrabas (SUA), McPherson - baterie (SUA), cărora li se va alătura invitatul special Gavril Țărmure - vocal (Ro/SUA).
Cu acest album intitulat sugestiv „Songs from Afar”, renumitul pianist de jazz de origine română Lucian Ban lansează cel de-al doilea CD al quartetului Elevation. 
Alături de saxofonistul american Abraham Burton, de contrabasistul John Hebert, bateristul Eric McPherson și de violonistul american nominalizat la premiile Grammy Mat Maneri, albumul „Songs from Afar” îmbină cunoașterea profunda a jazz-ului modern cu extraordinara voce a cântărețului transilvănean Gavril Țărmure într-un program muzical unic, ce traversează continente și stiluri deopotrivă.

Lucian Ban: „Songs from afar” este un material foarte personal pentru mine întrucât acest album este strâns legat de moștenirea culturală românească și de influențele de jazz care mă ajută să descopăr mai multe despre locul din care provin și despre drumul meu din viitor. 

Budd Kopman („All about jazz”): Cu „Songs from Afar”, pianistul Lucian Ban a creat unul din acele speciale albume care sunt atât de rare astăzi. Titlul albumului sugerează moștenirea culturală a țării de origine, România, mai exact regiunea Transilvaniei, care este „departe” atât fizic, cât și în timp, prin cântecele populare specifice acestei culturi.
Ban combină acest repertoriu cultural cu expresii diverse ale limbajului contemporan de jazz, creând un lucru foarte personal care, în același timp, comunică ceva despre condiția umană.
„Songs from Afar” este un triumf al comunicării muzicale și emoționale care nu trebuie ratat.

„Jazz Inside Magazine”: Elevation se confirmă ca o voce unică în lumea jazz-ului. Grupul a luat elemente ale jazz-ului modern şi ale avangardei şi, beneficiind de muzicieni care le practică pe amândouă, a creat o direcţie originală. Elevation reprezintă o stare elevată şi această muzica te va duce cu siguranţă acolo”

Scheduled Chamber Jazz Concerte