Dumitru Șchiopu: Geometria gestului

Perioada

1 august - 30 septembrie 2023

 

În perioada 1 august- 30 septembrie 2023, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov găzduiește o expoziție amplă (retrospectivă, dar și prospectivă) a artistului vizual brașovean Dumitru Șchiopu.
Dumitru Șchiopu este un artist matur, pregnant stilistic, dar discret. Opera sa acoperă ultimii 50 de ani și se exprimă în genuri și medii diferite: grafică, fotografie, artă digitală, pictură, toate traversate de ceea ce am numit „Geometria Gestului”, o preocupare pentru puritatea abstractă și formală a angajamentului în existența serializată, dar plină de sens, repetitivă, dar vitalistă. Apoi, arta lui Dumitru Șchiopu s-a aflat într-o relație directă cu curentele creativității care au marcat aceste decenii, în primul rând în artele vizuale, dar și în film și literatură. Abstracționismul care îl definește ca dominantă creativă pe Dumitru Șchiopu întreține relații subtile cu marii moderniști, dar și cu arta unor artiști brașoveni sau cu experimentele prozatorului Gheorghe Crăciun.
Vernisajul va avea pe 4 august, începând cu ora 19.00.
Expoziția poate fi vizitată în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 14.00 și 19.00. Intrarea este liberă.
Expoziția de la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov face parte din proiectul cultural Dumitru Șchiopu: Geometria gestului, al cărui finanțator principal este Primăria Municipiului Brașov.

 

from to
Scheduled Expoziții