Armen Donelian | Fresh Start

Vineri, 13 mai 2022, ora 19:00

Centrul Multicultural al Universității Transilvania - Bd. Eroilor nr. 29, Rectorat

Chamber Jazz la Universitatea Transilvania prezintă

 

Fresh Start

Armen Donelian | pian

Cu o activitate de peste 40 de ani, Armen Donelian este un cunoscut pianist american, compozitor, profesor și autor de lucrări dedicate jazzului. A cântat în peste 25 de țări din America, Europa, Asia și din Orient, fie singur, fie în triouri sau cvintete. De-a lungul timpului, originile sale armene, pregătirea clasică și colaborarea cu nume ca Sonny Rollins, Chet Baker, Paquito D’Rivera, Mongo Santamaria și Billy Harper au contribuit la crearea unui stil propriu inconfundabil.
Armen Donelian a absovit Columbia University în 1972 și a început să cânte jazz în 1976 alături de octetul lui Mongo Santamaria. Primul album solo, A Reveria, apare în 1986 la Sunnyside și este considerat o capodoperă de cei de la Swing Jazz Journal. Secrets (1988), All or Nothing at All (2006), Leapfrog (2011) și Sayat-Nova: Songs of My Ancestors (2014) sunt doar câteva dintre titlurile care i-au adus aprecierea criticilor.
Armen Donelian predă de peste 30 de ani la The New School College of Performing Arts. În 1992 a publicat prima ediție din Training the Ear, o carte reper, în două volume, urmată de alte cărți și articole cu caracter didactic. A călătorit în calitate de Fulbright Senior Scholar (2002), și Fulbright Specialist (2003) în Armenia, unde a predate jazz-ul timp de un semestru la Conservatorul din Yerevan, dar și în Russia, Georgia, România și Franța, pentru a cânta și a preda. În perioada 3-19 mai, se află în București, în calitate de Fulbright Specialist la Universitatea Națională de Muzică București.

 

Intrarea este liberă.
Pentru rezervări, vă rugăm să ne trimiteți un mesaj pe adresa cultural@unitbv.ro

Scheduled Chamber Jazz Concerte