Recital Chopin – Liszt | Diana Ichim

Miercuri, 11 decembrie 2019, ora 18:00

Centrul Multicultural al Universității Transilvania - Bd. Eroilor nr. 29, Rectorat

Pianista Diana Ichim revine la Centrul Multicultural cu un program compus din piese de Frédéric Chopin și Franz Liszt, într-un eveniment care marchează inaugurarea unui nou pian Steinway & Sons al Universității Transilvania din Brașov.

Diana Ichim este studentă în anul III la Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov.
De-a lungul anilor, sub îndrumarea prof. Stela Drăgulin, a participat la numeroase concursuri, cel mai recent fiind Art Braşov Estival, ediția a VIII-a, unde a câștigat Premiul pentru Excelență în performanță și Premiul Juriului pentru cea mai bună performanță ca solist.

A susținut numeroase recitaluri, debutând pe scena Centrului Multicultural al Universității Transilvania din Brașov. În 2018, a susținut un concert alături de Orchestra Facultății de Muzică, interpretând Concertul pentru pian și orchestră de Grieg, în la minor. În 2019, a interpretat Poloneza op. 44 de Chopin în cadrul Festivității de deschidere a Anului Universitar 2019-2020 la Aula Sergiu T. Chiriacescu. De asemenea, Diana este pianista Orchestrei de Cameră a Universității Transilvania din Brașov.
O altă apariție include seria de recitaluri alături de mezzo-soprana Eva Noemi Karacsony, cu lucrări aparținând compozitorilor Camille Saint-Saëns, Maurice Ravel și Jules Massenet. A susținut turnee în Bulgaria, China și Mongolia.
Având o mare pasiune pentru muzica de cameră, Diana Ichim a studiat lucrări pentru două piane (Brahms, Rachmaninov, Lutosławski) și integrala sonatelor pentru pian și vioară de Wolfgang Amadeus Mozart.

În program:
CHOPIN
Andante Spianato și Marea Polonează, op. 22
2 Nocturne, op. 27
Poloneză, op. 44

LISZT
Un Sospiro, S. 144
Venezia și Napoli, S. 162

Scheduled Concerte