Robert Mitchell | Solo

Sâmbătă, 8 aprilie 2023, ora 19:00

Centrul Multicultural al Universității Transilvania - Bd. Eroilor nr. 29, Rectorat

Chamber Jazz la Universitatea Transilvania prezintă

Robert Mitchel | pian

Robert Mitchell este pianist, compozitor, profesor și poet. Un muzician foarte influent ( Gilles Peterson), cu o tehnică prodigioasă ( Lance Liddle, Bebop Spoken Here), a cântat alături de Billy Harper, Greg Osby, Courtney Pine CBE, Alicia Olatuja, Orphy Robinson, Steve Coleman, Phil Ranelin, Omar Puente, Ernesto Simpson, Dayme Arocena, Jason Rebello, Shirley Smart, Basement Jaxx, Dub Colossus, Daniel Casimir, Joshua Redman, Jacqui Dankworth MBE și mulți alții. În prezent, este profesor de pian la Guildhall School Of Music and Drama (Departamentul de jazz) și la Leeds Conservatoire. În cadrul BBC Jazz Awards, a câștigat alături de F-ire Collective  la categoria Innovation în 2004, iar în 2002 și în 2003 a fost nominalizat pentru Rising Star, respectiv pentru Best New Work.  În 2009 a obținut Best Jazz Album, în cadrul premiilor BBC Worldwide Awards, curatoriate de dj-ul radio Gilles Peterson.

A înregistrat 12 albume solo, printre care The Rainbow Mountain/Can We Care (2020),  The Glimpse (2013) și Equinox (2006). The Rainbow Mountain/Can We conține un set de muzică improvizată, înregistrată live, într-o singură sesiune.  Fascinația pentru muzica compusă pentru mâna stângă a dus la apariția în 2013 a albumului The Glimpse. Pe lângă proiectele solo, Robert Mitchel a cântat alături de Epiphany3, Panacea și TRUE THINK. Cu trioul The Flame ( Mark Sanders și Neil Charles) urmează să lanseze un album în luna mai la 577 Records.

Pe 8 aprilie, Robert Mitchell va cânta compoziții proprii, muzică improvizată, compoziții pentru mâna stângă și câteva piese aparținând unor artiști celebri. De asemenea, va recita poezii din volumele A Vigil For Justice, A Vigil For Peace și  City Of Sanctuary , care urmează să fie lansat anul acesta.

Intrarea este liberă.

Pentru rezervări, vă rugăm să ne trimiteți un mesaj la cultural@unitbv.ro

 

Scheduled Chamber Jazz Concerte