Cele mai frumoase cărți itinerante

Perioada

1-21 februarie 2016

Descriere

Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură, Okian, HOF CAFE & Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, vă invită la o întâlnire cu cărți finaliste şi premiate în cadrul concursului național de design „Cele mai frumoase cărți din România”, aflat la a patra ediție.

„Cele mai frumoase cărți” este un proiect cultural anual și reprezintă atât o platformă de dezbatere pentru publicul larg și de specialitate, cât și o oportunitate de recunoaștere pentru designerii și graficienii preocupați de carte din România. Activitatea centrală este concursul național de design de carte, finalizat cu o expoziție itinerantă a celor mai frumoase cărți din România. Proiectul este organizat de Asociația pentru Performanță și Cultură și este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Ce este o carte frumoasă?

„O carte frumoasă înseamnă nu doar un design bine conceput, ci și un conținut care să comunice lucruri relevante, să articuleze probleme importante pentru cultura și societatea contemporană.” Salonul de Proiecte I “Dear Money” (Marele premiu 2015)

„Un Boom Irma-tic, presat pe-o coală de bumbac, poate cu cerneluri de soia, poate un colaj de formate răsturnate, urme ale materiei, imprimate cu coloane atent aliniate, între coperți tactilo-intrigante, un ritm de film la răsfoit, un gând șoptit, broderii pe grid”. Sorina Vazelina I Cutia (Premiul pentru carte în ediţie limitată)

„Textul și imaginile sunt sufletul unei cărți. Designul și tiparul sunt trupul ei. Ca să ajungi la conținut vezi mai întâi corpul. Și una și alta contează. Când cele două sunt în armonie, consonează, rezultă o carte frumoasă”. Factum Design I Alexandru Șchiopu și Cristina Sabău I “Inside Outside In-between I/II, Working with a Village” (Finaliste 2015)

from to
Scheduled Expoziții