Astral Interjection | Instalație de sunet și video-mapping

Sâmbătă, 29 august 2020, ora 21:00

Proiecțiile digitale au loc la Bastionul Postăvarilor din Brașov
Program: Instalație audio 21:00-23:00
Program: Video Mapping 21:00-01:00
Astral Interjection reunește colaborarea dintre Dinu Ivancu (Moduler) și foton² care vor realiza o instalație de sunet și video mapping pornind de la cea mai recentă perioadă de creație din opera lui Adrian Preda. Interesul pentru spațiu, ca prezență fizică, dar și conceptuală (o declinare a termenului landscape, urmată de formele skyscape și spacescape) se extinde în această ipostază la sunet și animație.
Gândită ca o manifestare digitală a preocupărilor sale artistice, Astral Interjection proiectează opera lui Preda într-o dimensiune dinamică, asupra unei ambianțe urbane pe care o deturnează pentru a o proiecta în altă lume.
Printre proiectele Asociației ARCHÉ se numără și evenimente dedicate artei contemporane, care marchează interesul asociației pentru cultura care se produce azi și care va fi patrimoniul de mâine.
În parteneriat cu Galeria H’art, Amural, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi și CESI - Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii se derulează proiectul cofinanțat de AFCN - Bound to Spacetime, care va reuni o serie de ateliere și conferințe cu studenții de la CESI, proiecții digitale în cadrul festivalului Amural și o expoziție care va avea loc în toamna acestui an.
✯✯✯
Adrian Preda (n. 1985) este preocupat de relația dintre om și celelalte specii ale regnului animal, relație definitorie pentru dezvoltarea animalului uman, de la făurirea uneltelor și armelor de vânătoare până la manifestările spirituale și artistice. Artistul explorează natura și cosmosul în sens extins, fiind interesat de tipare de creștere și evoluție. „Preocuparea mea centrală care se reflectă în lucrări reprezintă o privire de ansamblu asupra evoluției; se referă la fenomene care se manifestă în istorie și în natură ca un întreg”, explică Preda.
www.adrianpreda.ro

https://www.facebook.com/predapanda/?ref=bookmarks

https://www.instagram.com/adrianpreda.ro/?hl=ro

✯✯✯
Dinu Ivancu (Moduler) explorează legatura dintre vibrație - ritm / analog - digital / mecanic - organic. În spatele acestui proiect se află Dinu Ivancu (n. 1985) sound designer și compozitor la Good Hands (Movie Trailer Company). Pe lângă muzică, Ivancu a fost calificat ca arhitect și a lucrat la diverse proiecte locale/naționale sau internaționale de la instalații la festivaluri și chiar proiecte de regenerare urbana precum hibridul club/muzeu de la IRA Câmpina sau hub ul cultural Visssual din Brașov. Ca Moduler folosind sunete din diverse surse și tratându-le ca module interschimbabile într-un mediu de improvizație live controlată, se încearcă descrierea unui concept sau a unei stări.
Sursele pot fi înregistrări din mediul înconjurător/found sounds, sinteză și procesare digitală/analog, instrumente digitale/acustice etc.
✯✯✯
foton² are o formare și o experiență de 12 ani ca designer grafic și un interes continuu pentru artele vizuale și noile tehnologii. foton² ( Alexandru Solomon) a început să experimenteze cu motion graphics, video-mapping și instalații de lumină după ce a intrat în echipa Amural Festival Vizual. Astfel, de 3 ani de zile este directorul artistic al festivalului, conturând identitatea vizuală Amural an de an, iar tranziția spre rolul de artist a venit natural. Așa s-a născut Foton2 - iar sub această nouă identitate a început să proiecteze instalații de artă pentru Amural, Noaptea Albă a Galeriilor sau The Announcers of the Equinox. În plus, încă de la deschiderea hubului Visssual - playground-ul echipei Amural, este unul dintre VJii rezidenți ai spațiului. Cu toate că e abia la începutul traiectoriei ca și artist, acestui Foton i se prevede un viitor luminos.
✯✯✯
Ioana Marinescu (n.1988) este curator și istoric de artă la H’art Gallery in Bucharest. Din 2015 lucrează la un doctorat cu tema biografia cuplurilor de artiști, un subiect predilect în proiectele sale. A lucrat cu numeroși artiști printre care Nicolae Comănescu, Ion Bârlădeanu sau Gili Mocanu. Colaborarea cu Ștefan Ungureanu a presupus editarea primului său catalog, dar și curatorierea unor expoziții personale și de grup.
http://unarte.academia.edu/IoanaMarinescu
✯✯✯
Asociația ARCHÉ este o organizație care desfășoară activități de cercetare, conservare, punere în valoare și promovare a patrimoniului cultural. Misiunea sa este de a susține și promova interesul pentru patrimoniu, prin înțelegerea rolului social al acestuia și a valorilor specifice. Echipa Asociației ARCHÉ, alcătuită din profesioniști, din domenii precum arhitectură, istorie, istoria artei, peisagistică, economie, științe juridice și comunicare, și-a propus să atragă atenția asupra faptului că patrimoniul este o resursă complexă și sensibilă, în continuă nevoie de cunoaștere și gestionare atentă.

https://www.facebook.com/AsociatiaArche
✯✯✯
Amural este un festival dar și o platformă de arte vizuale și manifestări creative aflate în relație continuă cu orașul și comunitatea locală din Brașov. Ediția de anul acesta Amural r a c o r d va fi despre reconectarea dintre oameni prin intermediul luminii.
✯✯✯
*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele chestionarului și ale proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.*
from to
Scheduled Alte evenimente