Aktion – un rezultat concret și 100 de idei călăuzitoare

Perioada

19 martie – 15 aprilie 2022

 

 

Expoziția colectivă Aktion – un rezultat concret și 100 de idei călăuzitoare prezintă rezultatele programului Mentoring und Aktion, destinat tinerilor artiști români, inspirat și dedicat artistului german Joseph Beuys, al cărui centenar a fost aniversat anul trecut.

Componenta de Mentoring, cu care a debutat programul, s-a desfășurat în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022 și a constat într-o serie de întâlniri online, de grup și individuale cu fiecare dintre cei 4 mentori: Irina Botea Bucan, Teodor Graur, Dan Perjovschi, Lia Perjovschi.
Cu ajutorul mentoratelor și prin raportarea la un exemplu paradigmatic, Joseph Beuys, artiștii selectați, Adi Ducar, Alice Feraru, Gavril Pop, Maria Mora, Roxana Morar, Ada Muntean, Bea Nagy și Diana Roșca au realizat lucrări din sfera instalației, fotografiei, colajului, sculpturii și artelor interactive, relaționale și participative.

Lucrările, care străbat teme precum memoria, comunicarea, trauma, limbajul, interacțiunea umană, constrângerile de tot felul, materia, informația, copilăria, nașterea sau moartea  pot fi vizitate în perioada 19 martie – 15 aprilie 2022. Alături de ele, materiale din perioada mentoratelor documentează interacțiunea și schimbul de idei dintre participanți și mentori, dar și diferite etape ale procesului de creație.

Vernisajul are loc în data de 19 martie 2022 în prezența artiștilor și a mentorilor Irina Botea Bucan și Lia Perjovschi. În cadrul evenimentului va avea loc o dezbatere cu privire la rolul artei în contextul actual, importanța comunităților și a mecanismelor colective în depășirea fricii și a traumelor.

Un proiect al Centrului Cultural German Brașov/Deutsches Kultuzentrum Kronstadt cu sprijinul Goethe Institut București și al Centrului Multicultural al Universității Transilvania din Brașov.

from to
Scheduled Expoziții