Processions for Vanishing Parts – Sasha Meret

Perioada

17 iunie-17 iulie 2018

Expoziția reunește lucrări de sculptură / asamblaj realizate în cadrul rezidenței artistice la Universitatea Transilvania și concepute în jurul unor idei și reprezentări originale, menite să dezvăluie un comentariu subtil, traversat adesea de o ironie caldă, binevoitoare, asupra lumii contradictorii în care trăim. Expoziția va fi deschisă la Centrul Multicultural în perioada 17 iunie - 17 iulie și este realizată în parteneriat cu Depoul de Artă Urbană și vibrate!festival.

BIO: Sasha Meret s-a născut în România în 1955. A început să studieze arta la o vârstă fragedă, în clasa a cincea fiind invitat să participe la un program pentru copii înzestrați. În 1974, a absolvit Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, iar în 1975 a terminat un program de masterat la Academia de Științe Economice din București. A continuat să studieze arta pe cont propriu, în timp ce lucra drept designer și illustrator. După sosirea în New York, în 1987, și-a continuat studiile în domeniul artei la Columbia University, sub îndrumarea lui Tony Harrison. În prezent, locuiește și lucrează în New York, expunând cu regularitate în Europa, Japonia, China și Statele Unite. Opera lui Sasha Meret include tehnici și maniere artistice diverse, combinând pictura și desenul în stiluri care variază de la figurativ la abstract. Imaginarul lui îmbină simbolismul european, african, asiatic și esoteric cu un limbaj vizual profund personal.

În 2014, a fost laureatul prestigiosului premiu CODAvideo la categoria Artă conceptuală. Sasha Meret a colaborat săptămânal timp de mai mult de 20 de ani ca ilustrator pentru publicațiile „New York Times”, „International Herald Tribune”, „Washington Post” ș.a. și a ilustrat carti publicate la edituri precum Simon and Schuster, Harper Collins sau Henry Holt. Lucrările sale sunt include în colecții prestigioase precum Pfizer, Sony Corporation, Joyce-Gilmore Mertz Foundation, Henry Buhl Foundation, Kolodzei Art Foundation, Art Lin YuNu Foundation, Rafael Collection, Pall Corporation, Romanian Cultural Foundation, Museum of Art and Design/NYC,  Queens Museum, Carcassonne Museum și în colecții private.

from to
Scheduled Expoziții